Recept 55***** (4 stemmen)

Dolmades

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot fijn en stoof deze aan in de Solo Vloeibaar. Voeg de rijst toe en laat de rijst glazig worden op een heel zacht vuur. Meng de rijst met het kippengehakt, de gehakte rozijnen, komijnpoeder, peper en zout.
  2. Vul hiermee de wijnbladeren, leg de wijnbladeren met de nerven naar boven gericht op het werkblad. Reken op 1 volle eetlepel vulling per blad. Rol ze stevig op en schik ze met de naad naar beneden in een ovenvaste schaal.
  3. Overgiet met de kippenbouillon en pers er een halve citroen over uit.
  4. Dek de schaal af en zet ze in een voorverwarmde oven van 160°C. Gaar de dolmades in 18 tot 20 minuten. Je kan de dolmades warm of koud serveren. Serveer je ze warm, maak dan nu de saus. Serveer je ze koud, dan laat je ze eerst afkoelen en wacht je best nog even met de saus te maken. Die is het lekkerst als ze net voor het opdienen bereid wordt.
  5. Voor de saus
  6. Was en pluk de munt, snijd de blaadjes fijn met een scherp mes (om ze niet te kneuzen).
  7. Verwijder de zaadlijsten van het groene pepertje, snipper het fijn en pers er de andere helft van de citroen en het teentje knoflook over uit.
  8. Meng de yoghurt met de groene peper, het citroensap en de munt.
  9. Kruid met wat zeezout.

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door Solo op 22 juli 2013 om 14u18

Je kan inderdaad ook versie bladeren gebruiken Marijke!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?