dolce italia

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dolce italia
  2. Ingrediënten
  3. Dolce Stractiatella
  4. • 0,5l melk
  5. • 1 vanille stok + 3 koffie boontjes
  6. • 150g dulce de letche
  7. • 120g eigeel
  8. • 50g suiker
  9. • 1dl room
  10. • +/- 6-10 el pure chocolade (grof en zeer fijn)
  11. Chocolade créme met limoncello
  12. • 90g room
  13. • 90g limoncello
  14. • 30g suiker
  15. • 38g eidooier
  16. • 90g pure chocolade
  17. Schuim van baylys (gemaakt in sipfon)
  18. • 1.5dl room
  19. • 0.5dl baylys
  20. • 2 el grand marnier
  21. • 1 el poedersuiker
  22. • Busje gas
  23. Gel van limoncello
  24. • 1 dl limoncello
  25. • 50g citroensap + 40g suiker.
  26. • 1.3g agar
  27. Chocolade crumble( deel 1)
  28. • 60g zachte boter
  29. • 60g bruine suiker
  30. • 60g amandel poeder
  31. • 60g bloem
  32. • 8g cacao
  33. • Een snuifje zout
  34. Deel 2
  35. • 12 el crumble deel 1
  36. • +/- 50g witte chocolade geraspt
  37. • 10g geraspte limoenschil
  38. Bereiding
  39. Semi Fredo Stractiatella
  40. • Kook de melk op samen met de vanillestok (uitgeschraapt) en de koffieboontjes en dulce de letche
  41. • Klop de eigelen en de suiker samen ‘en ruban ‘op.
  42. • Giet de melk over de ruban en roer los goed.
  43. • Giet de massa terug in de kookpot en laat op een laag vuur onder constante roeren wat indikken ‘porter a la nappe’. (NIET LATEN KOKEN!!!)
  44. • Als de massa genoeg gebonden heeft giet je deze direct over in een koude kom en voeg de room toe.
  45. • Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en draai vervolgens het ijs af. Na ¾ afdraaien de chocolade toevoegen.
  46. Chocoladecréme
  47. • Breng het limoncello en room aan de kook .
  48. • Klop eierdooiers en suiker op ‘en ruban’ en giet er de hete roommassa op en ‘porter a la nappe’.
  49. • Laat iets dikker indikken tot een créme anglaise. (niet koken anders gaat de massa schiften en constant op de bodem blijven roeren)
  50. • Giet direct op de chocolade en meng goed door.
  51. • Laat afkoelen en schep in een spuitzak. (versnelt resultaat = diepvriezer)
  52. Schuim van baylys
  53. • Meng de room, bayleys en grand marnier.
  54. • Doe de massa in de siphon en draai 1-2 gasbusjes erop. (afhankelijk van de maat siphon)
  55. • Schud goed met de siphon en zet koud weg.
  56. Gel van limoncello
  57. • Meng alles en proef op voorhand.
  58. • Kook op en stort uit, laat afkoelen en cutter tot een gladde massa
  59. Crumble
  60. • Verwarm de oven voor op 150°C.
  61. • Roer de boter los, voeg de suiker en hazelnootpoeder toe en kneed tot een deeg. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  62. • Rol het deeg tussen 2 bakmatjes uit.
  63. • Leg de crumble op een bakplaat en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de crumble afkoelen en cutter tot een fijn crumble.
  64. • Neem 12 el van de crumble en voeg direct de Limoenrasp toe en laat afkoelen.
  65. • Breek de chocolade in fijne stukjes en plaats in de diepvriezer.
  66. • Meng juist voor het doorgeven de chocolade en de crumble.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?