Recept 05 (0 stemmen)

dolce italia

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Dolce italia
  2. Ingrediënten
  3. Dolce Stractiatella
  4. • 0,5l melk
  5. • 1 vanille stok + 3 koffie boontjes
  6. • 150g dulce de letche
  7. • 120g eigeel
  8. • 50g suiker
  9. • 1dl room
  10. • +/- 6-10 el pure chocolade (grof en zeer fijn)
  11. Chocolade créme met limoncello
  12. • 90g room
  13. • 90g limoncello
  14. • 30g suiker
  15. • 38g eidooier
  16. • 90g pure chocolade
  17. Schuim van baylys (gemaakt in sipfon)
  18. • 1.5dl room
  19. • 0.5dl baylys
  20. • 2 el grand marnier
  21. • 1 el poedersuiker
  22. • Busje gas
  23. Gel van limoncello
  24. • 1 dl limoncello
  25. • 50g citroensap + 40g suiker.
  26. • 1.3g agar
  27. Chocolade crumble( deel 1)
  28. • 60g zachte boter
  29. • 60g bruine suiker
  30. • 60g amandel poeder
  31. • 60g bloem
  32. • 8g cacao
  33. • Een snuifje zout
  34. Deel 2
  35. • 12 el crumble deel 1
  36. • +/- 50g witte chocolade geraspt
  37. • 10g geraspte limoenschil
  38. Bereiding
  39. Semi Fredo Stractiatella
  40. • Kook de melk op samen met de vanillestok (uitgeschraapt) en de koffieboontjes en dulce de letche
  41. • Klop de eigelen en de suiker samen ‘en ruban ‘op.
  42. • Giet de melk over de ruban en roer los goed.
  43. • Giet de massa terug in de kookpot en laat op een laag vuur onder constante roeren wat indikken ‘porter a la nappe’. (NIET LATEN KOKEN!!!)
  44. • Als de massa genoeg gebonden heeft giet je deze direct over in een koude kom en voeg de room toe.
  45. • Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en draai vervolgens het ijs af. Na ¾ afdraaien de chocolade toevoegen.
  46. Chocoladecréme
  47. • Breng het limoncello en room aan de kook .
  48. • Klop eierdooiers en suiker op ‘en ruban’ en giet er de hete roommassa op en ‘porter a la nappe’.
  49. • Laat iets dikker indikken tot een créme anglaise. (niet koken anders gaat de massa schiften en constant op de bodem blijven roeren)
  50. • Giet direct op de chocolade en meng goed door.
  51. • Laat afkoelen en schep in een spuitzak. (versnelt resultaat = diepvriezer)
  52. Schuim van baylys
  53. • Meng de room, bayleys en grand marnier.
  54. • Doe de massa in de siphon en draai 1-2 gasbusjes erop. (afhankelijk van de maat siphon)
  55. • Schud goed met de siphon en zet koud weg.
  56. Gel van limoncello
  57. • Meng alles en proef op voorhand.
  58. • Kook op en stort uit, laat afkoelen en cutter tot een gladde massa
  59. Crumble
  60. • Verwarm de oven voor op 150°C.
  61. • Roer de boter los, voeg de suiker en hazelnootpoeder toe en kneed tot een deeg. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  62. • Rol het deeg tussen 2 bakmatjes uit.
  63. • Leg de crumble op een bakplaat en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de crumble afkoelen en cutter tot een fijn crumble.
  64. • Neem 12 el van de crumble en voeg direct de Limoenrasp toe en laat afkoelen.
  65. • Breek de chocolade in fijne stukjes en plaats in de diepvriezer.
  66. • Meng juist voor het doorgeven de chocolade en de crumble.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie