Ingrediënten voor 4 personen
- vanillestok
- dulce letche
- koffieboon
- melk
- eigeel
- suiker
- room
- chocolade
- baileys
- grand marnier
- poedersuiker
- limoncello
- agar
- citroensap
- boter
- bruine suiker
- amandel poeder
- witte chocolade
- limoenschil
Bereidingswijze
- Dolce italia
- Ingrediënten
- Dolce Stractiatella
- • 0,5l melk
- • 1 vanille stok + 3 koffie boontjes
- • 150g dulce de letche
- • 120g eigeel
- • 50g suiker
- • 1dl room
- • +/- 6-10 el pure chocolade (grof en zeer fijn)
- Chocolade créme met limoncello
- • 90g room
- • 90g limoncello
- • 30g suiker
- • 38g eidooier
- • 90g pure chocolade
- Schuim van baylys (gemaakt in sipfon)
- • 1.5dl room
- • 0.5dl baylys
- • 2 el grand marnier
- • 1 el poedersuiker
- • Busje gas
- Gel van limoncello
- • 1 dl limoncello
- • 50g citroensap + 40g suiker.
- • 1.3g agar
- Chocolade crumble( deel 1)
- • 60g zachte boter
- • 60g bruine suiker
- • 60g amandel poeder
- • 60g bloem
- • 8g cacao
- • Een snuifje zout
- Deel 2
- • 12 el crumble deel 1
- • +/- 50g witte chocolade geraspt
- • 10g geraspte limoenschil
- Bereiding
- Semi Fredo Stractiatella
- • Kook de melk op samen met de vanillestok (uitgeschraapt) en de koffieboontjes en dulce de letche
- • Klop de eigelen en de suiker samen ‘en ruban ‘op.
- • Giet de melk over de ruban en roer los goed.
- • Giet de massa terug in de kookpot en laat op een laag vuur onder constante roeren wat indikken ‘porter a la nappe’. (NIET LATEN KOKEN!!!)
- • Als de massa genoeg gebonden heeft giet je deze direct over in een koude kom en voeg de room toe.
- • Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en draai vervolgens het ijs af. Na ¾ afdraaien de chocolade toevoegen.
- Chocoladecréme
- • Breng het limoncello en room aan de kook .
- • Klop eierdooiers en suiker op ‘en ruban’ en giet er de hete roommassa op en ‘porter a la nappe’.
- • Laat iets dikker indikken tot een créme anglaise. (niet koken anders gaat de massa schiften en constant op de bodem blijven roeren)
- • Giet direct op de chocolade en meng goed door.
- • Laat afkoelen en schep in een spuitzak. (versnelt resultaat = diepvriezer)
- Schuim van baylys
- • Meng de room, bayleys en grand marnier.
- • Doe de massa in de siphon en draai 1-2 gasbusjes erop. (afhankelijk van de maat siphon)
- • Schud goed met de siphon en zet koud weg.
- Gel van limoncello
- • Meng alles en proef op voorhand.
- • Kook op en stort uit, laat afkoelen en cutter tot een gladde massa
- Crumble
- • Verwarm de oven voor op 150°C.
- • Roer de boter los, voeg de suiker en hazelnootpoeder toe en kneed tot een deeg. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
- • Rol het deeg tussen 2 bakmatjes uit.
- • Leg de crumble op een bakplaat en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de crumble afkoelen en cutter tot een fijn crumble.
- • Neem 12 el van de crumble en voeg direct de Limoenrasp toe en laat afkoelen.
- • Breek de chocolade in fijne stukjes en plaats in de diepvriezer.
- • Meng juist voor het doorgeven de chocolade en de crumble.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?