Recept 55***** (1 stem)

Diverse verkoelende ijskoffies

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

DORSTLESSENDE DRANKJES

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Als je met het warme weer niet zo’n zin hebt in een hete bak dampende koffie, is ijskoffie een ideale oplossing om aan je cafeïne te komen.
  2. Ijskoffie is eigenlijk gewone koffie, maar dan met lekker veel ijsklontjes. Je kunt heel veel verschillende varianten van ijskoffie maken door smaken toe te voegen. Wat dacht je van chocolade, hazelnoot of karamel? Mmm! Hieronder vind je een aantal lekkere recepten:
  3. IJskoffie met melk: Ingrediënten zie boven.
  4. Zet de espresso en voeg de eetlepels suiker toe. Laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Giet de afgekoelde koffie in een groot glas (longdrink) en voeg de ijsklontjes toe tot de rand van het glas. Voeg als laatste de melk toe en drinken maar!
  5. Karamel ijskoffie:
  6. 1 dubbele espresso Een flinke scheut melk 2 bolletjes slagroomijs 8 ijsblokjes 1 tl cacaopoeder 4 el karamelsaus slagroom en blender
  7. Zet de espresso en laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Stop de ijsklontjes in de blender en giet er een flinke scheut melk bij. Schep 2 bolletjes vanille-ijs in de blender, voeg de koude koffie toe en als laatste 4 eetlepels karamelsaus. Zet de blender aan en mixen maar! Giet het mengsel in een longdrinkglas en spuit er een toefje slagroom op. Om de ijskoffie helemaal af te maken kun je nog wat extra karamelsaus over de slagroom heen doen en eventueel wat cacaopoeder toevoegen.
  8. IJskoffie met vanille:
  9. 1 dubbele espresso Een flinke scheut melk 4 tl vanille-essence
  10. 4 bolletjes vanille-ijs 8 ijsblokjes slagroom en blender
  11. Zet de espresso en verwarm ondertussen de melk. Meng met de espresso, de melk en de vanille-essence in een mok en zet het mengsel een halfuur in de koelkast om af te laten koelen. Stop de ijsklontjes in de blender en giet het koude mengsel erbij. Giet na het mixen de ijskoffie met vanille in een groot longdrinkglas en smullen maar! Als je het lekker vindt kun je de ijskoffie afmaken met een toefje slagroom.
  12. 1 dubbele espresso 4 el chocoladesiroop Een flinke scheut volle melk 8 ijsblokjes chocoladesnippers of cacao
  13. Zet de espresso en laat de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Stop de ijsklontjes in de blender en giet er een flinke scheut melk bij. ?Voeg de koude koffie toe en als laatste 4 eetlepels chocoladesiroop. Zet de blender aan en mixen maar! Giet het mengsel in een longdrinkglas. Om de ijskoffie helemaal af te maken kun je nog wat extra chocoladesiroop over de slagroom heen doen en eventueel wat chocoladesnippers of cacaopoeder toevoegen.
  14. Tip: Als je de koffie te waterig vindt worden door de ijsklontjes, kun je elke keer dat je een ijskoffie maakt een gedeelte van de ijskoffie in ijsblokvormpjes gieten en invriezen. De volgende keer heb je geen waterige koffie!

Bron: Vriendin.nl

Ingrediëntenvoor 1 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie