Recept 45**** (2 stemmen)

Dikke speculaas (Hasseltse)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gebak en koekjes

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 750 gr gewone bloem
  3. 500 gr donker bruine suiker
  4. 250 gr melkerijboter
  5. 1 afgestreken koffielepel kaneel
  6. 1 koffielepel maagzout (te verkrijgen bij uw apotheek)
  7. 2 eieren
  8. Bereiding:
  9. Boter, eieren (eiwit en eigeel), suiker, bloem, kaneel en maagzout onder elkaar mengen (met klopper of met de handen). Soms een heel weinig water koud bijvoegen indien dit nodig is. Als dit een dikke massa is (geen kruimels), een halve dag laten rusten in de koelkast. Nadien terug opkneden. Draai met de handen kleine kroketjes. Leg deze op een bakplaat, bedekt met een vel bakpapier, zo’n 5 cm van elkaar. Verwarm de oven op 180° C. Laat de kroketjes 15 minuten bakken en u bekomt heerlijke Hasseltse speculaas.

Ingrediëntenvoor 10 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie