Dikke speculaas (Hasseltse)

Ingrediënten voor 16 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 750 gr gewone bloem
  3. 500 gr donker bruine suiker
  4. 250 gr melkerijboter
  5. 1 afgestreken koffielepel kaneel
  6. 1 koffielepel maagzout (te verkrijgen bij uw apotheek)
  7. 2 eieren
  8. Bereiding:
  9. Boter, eieren (eiwit en eigeel), suiker, bloem, kaneel en maagzout onder elkaar mengen (met klopper of met de handen). Soms een heel weinig water koud bijvoegen indien dit nodig is. Als dit een dikke massa is (geen kruimels), een halve dag laten rusten in de koelkast. Nadien terug opkneden. Draai met de handen kleine kroketjes. Leg deze op een bakplaat, bedekt met een vel bakpapier, zo’n 5 cm van elkaar. Verwarm de oven op 180° C. Laat de kroketjes 15 minuten bakken en geen seconde langer en u bekomt heerlijke Hasseltse speculaas.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?