Dijonnaise ijstaart

1 (1)
170 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 verse eiwitten
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 g zout
  • Carte d’Or-vanilleroomijs
  • Carte d’Or-Frambozensorbet
  • Slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 80° C.
  2. Bereid de meringue. Doe hier voor de 4 eiwitten samen met de bloemsuiker en het zout in een mengkom of een keukenrobot. Klop gedurende 10 minuten luchtig op.
  3. Doe het meringuebeslag in een spuitzak. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en spuit er in spiraalvorm 3 bodems van ongeveer 20 cm doorsnede op.
  4. Bak de bodems gedurende 150 à 180 minuten in de voorverwamde oven.
  5. Neem de meringuebodems uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  6. Bestrijk na afkoeling de eerste bodem met een laagje van 2 cm Carte d’Or-vanilleroomijs.
  7. Plaats hierop een tweede meringuebodem en bestrijk die met 2 cm Carte d’ Or-Frambozensorbet.
  8. Dek af met de laatste meringuebodem en zet de taart gedurende 2 uur in de diepvries.
  9. Haal de taart uit de diepvries en strijk ze met een spatel volledig in met slagroom. Versier de taart naar eigen smaak en creativiteit (suikerversiering, marsepeinvormpjes,…).

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?