use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs

Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 cl bruin bier
  • schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 koffielepel kaneel
  • 6 kruidnagels
  • 100 g rietsuiker
  • 3 eierdooiers
  • 2.5 dl melk
  • 4 bollen vanille-ijs

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de Solo Vloeibaar smelten in een pan.
  2. Meng de bloem met de Solo tot een smeuïg geheel.
  3. Giet vervolgens het bier over deze ‘roux' en kook het mengsel al kloppend in.
  4. Voeg de citroenschil, gember, kaneel, kruidnagels en suiker toe.
  5. Breng aan de kook.
  6. Halveer de temperatuur zodra het kookpunt word bereikt. Laat 20 minuten verder sudderen.
  7. Voeg wat bier toe als de vloeistof te dik wordt.
  8. Verwijder de kruidnagels.
  9. Meng de 3 eierdooiers met de melk.
  10. Giet dit mengsel voorzichtig bij de biersoep en warm op zonder te laten koken.
  11. Giet het mengsel in een diep bord met een bol vanille-ijs of vruchtenmoes.
Dien eventueel op met een sneetje peperkoek.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.