Dessertglaasjes met kleurpudding

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Dessertglaasjes met kleurpudding
  2. en vruchten.
  3. Glas
  4. Cavaillon (meloen).
  5. Munttakje.
  6. Bolletjes maken van de meloen met een
  7. aardappelboor (zie keukengerief nr 23).
  8. Doe dit samen met een munttakje in een glaasje.
  9. Glas 2.
  10. Aardbeien.
  11. Slagroom.
  12. Munttakje.
  13. Snij de aardbeien in kleine stukjes. Doe dit in
  14. een glaasje. Doe er wat slagroom en een
  15. munttakje op.
  16. Glas 3.
  17. 3 soeplepels fijne suiker.
  18. 5 cl water.
  19. 4 dl melk.
  20. 3 koffielepels vanillepoeder.
  21. Groene natuurlijke keuken kleurstof.
  22. 1 kriek.
  23. ONDERSTE LAAG. Neem een pannetje en doe
  24. daar 5 cl water in. Voeg daarbij 2 soeplepels
  25. suiker bij en laat deze carameliseren tot licht
  26. bruin. Voeg daar 2 dl melk bij en breng dit aan de
  27. kook. Goed opkloppen tot de caramel volledig in
  28. de melk is weggesmolten. Voeg daarbij de
  29. opgeloste vanillepoeder in melk erbij. Doe een
  30. fijn laagje in een glaasje.
  31. MIDDENSTE LAAG. Maak gewone vanillepudding.
  32. Giet dat voorzichtig op de 2de laag. Maak
  33. voldoende vanille zodat je voor de 3de laag een
  34. paar druppels kleurstof kan bijvoegen zodat je
  35. vanille een groene kleur krijgt.
  36. Leg bovenaan een kriek of fruit naar gelang
  37. John en Sofie
  38. www.thuiskokkerellen.be

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?