Dendermondse vlaai

Ingrediënten voor 6 personen

  • Solo vloeibaar
  • 150 g macarons
  • 100 g speculooskoekjes
  • 200 g peperkoek
  • 1 tl kaneel
  • 4 ronde beschuiten
  • 4 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • 500 ml volle melk
  • 1 el kandijsiroop
  • 2 el bruine rum
  • 1 snuifje foelie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de macarons, de speculoos, de peperkoek en de speculoos in een kom. Voeg de bruine suiker, de kaneel en de kandijsiroop toe en roer goed om.
  2. Giet de melk in een kookpanen roer er de rum door. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze los. Zet de pan op een zacht vuurtje en voeg er het koekjesmengsel aan toe. Warm alles al roerend op tot je een homogene massa hebt (niet laten koken!)
  3. Borstel een taartvorm in met wat Solo en giet de massa erin.
  4. Schuif de vlaai 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Lauwwarm geserveerd is de taart nog lekkerder...

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?