Altijd weten wat je gaat eten?
deegwafels grootmoeder beerse
Bereidingswijze
- maten voor 50 wafels
- Voorbereiding
- De ruimte waar de deeg aangemaakt wordt moet goed verwarmd worden ( zeker geen trek toelaten).
- Boter in potje of pan laten smelten, niet te warm maken !
- Eieren: wit in kom en kloppen tot sneeuw
- Dooiers op schotel en onder elkaar kloppen
- Gist oplossen in lauw water ongeveer 1 koffietas in klein pannetje
- Start
- Bloem uitspreiden op tafel ( beetje uithouden voor eventueel plakkerige wafels)
- 2 koffielepels zout eronder mengen
- suiker bijvoegen
- goed door elkaar mengen klontjes van bloem kapot doen.
- gist ondermengen beetje per beetje, tas uitspoelen met beetje lauw water en bij onder deeg
- gesmolten boter bijdoen en goed mengen, boterpan met wat lauw water uitspoelen en bij onder mengen)
- eierdooiers eronder mengen, schotel met beetje water uitspoelen en er bij onder
- stijfgeklopt eiwit eronder mengen
- massa goed kneden
- is deeg te droog, beetje lauwe melk ondermengen
- is deeg te plakkerig wat bloem ondermengen
- leg de deegklomp in grote keukenhandoek met deken errond in warme plaats ( oven op 50 grd gedurende 40 min, vroeger 40 min op plank boven stoof)
- zet na 15 min de deeg nog eens goed onder elkaar
- begin te bakken (deeg onder deken houden en geen warmte laten ontsnappen anders neerslaan van de deeg)
- Laat ze een paar dagen in de kelder in een rieten mand uitzweten
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?