De Verrukkelijke Preikoekjes van Ottolenghi

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat je niet afschrikken door de lange lijst van ingrediënten. De meeste zal je wel in de keukenkast hebben staan.
  2. Dit beslag is voldoende als hapje voor 8 personen. Je kan dit ook serveren als voorgerecht voor 6 en dan misschien beslissen om de saus er toch over te sprenkelen en er wat sla bij te geven?
  3. Heerlijke preikoekjes uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi. Deze meester kok bewijst door zijn uitstekende recepten, dat je heerlijke gerechten kunt klaarmaken met alleen verse groenten, kruiden, eieren en kaas.Deze preikoekjes vind je al overal op het net, maar moest je ze nog niet tegengekomen zijn, geef ik jullie hier het recept .
  4. Dit heb je nodig voor 4 personen:
  5. Saus:
  6. 100 g Griekse yoghurt
  7. 100 g zure room
  8. 2 tenen knoflook, fijngehakt
  9. 2 el citroensap
  10. 3 el olijfolie
  11. 1/2 tl zeezout
  12. 20 g bladpeterselie, fijngesneden
  13. 30 g korianderblad, fijngesneden
  14. Begin met de saus. Gooi alles samen in de blender en gaan! De mooie groene saus zal je toch even moeten proeven en bij kruiden als het nodig zou zijn. De ingrediënten zijn hier echt wel een richtlijn, maar je kan er je persoonlijke toets aan geven.
  15. Snijd de preien in ringen.
  16. Was ze goed en dep ze droog.
  17. Bak de prei en de sjalot in de helft van de olie 15 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar zijn.
  18. Doe ze in een grote kom en voeg de chilipeper, peterselie, specerijen, suiker en zout toe.
  19. Laat dit even afkoelen.
  20. Klop het eiwit stijf en spatel het door de groenten.
  21. Meng in een andere kom het bakmeel met het bakpoeder, het ei, de melk en de boter tot een beslag.
  22. Schep dit luchtig door het preimengsel.
  23. Verhit 2 eetlepels van de overgebleven olie in een grote pan met anti-aanbaklaag op halfhoog vuur.
  24. Schep ongeveer de helft van het beslag in vier grote porties in de pan.
  25. Bak de koekjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  26. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  27. Bak nog zo'n portie koekjes in de overgebleven hete olie.
  28. Dien ze heet op en geef de saus erbij.
  29. TIP: Je kan het mengsel zeker eventjes vooraf maken. Dat is erg makkelijk wanneer je gasten hebt, dan hoef je de koeken alleen nog maar even te bakken.
  30. Als dat niet lukt, begin dan op tijd, want je groentjes moeten kunnen afkoelen voor je ze bij de rest van het beslag roert.
  31. Boek Plenty Eigen foto.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Tessahartmann op 22 januari 2015 om 21u52

Heerlijk!ik combineerde het met gegrilde kipdrumsticks,ook een goede combi met de heerlijke saus.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?