Altijd weten wat je gaat eten?
De variatie bal
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met paneermeel, ei, nootmuskaat, peper en zout.
- Vorm er 4 ronde ballen van. Maak ze eventueel van tevoren en leg ze om stevig te worden in de koelkast.
- Verhit de boter of olie en braad de ballen rondom bruin.
- Keer ze af en toe om met een lepel en laat ze in 20 minuten garen. Schep het vlees uit de pan en voeg een scheutje water bij het braadvet.
- Variatie:
- Je kunt met de traditionele gehaktbal variëren door één van onderstaande toevoegingen bij het gehakt te voegen.
- 100 g geraspte belegen kaas
- 1 geraspte appel en 50 g blanke rozijnen
- 1 gele paprika in miniblokjes gesneden
- 75 g gehakte walnoten of hazelnoten
- 75 g in reepjes gesneden gedroogde abrikozen
- 75 g maïskorrels en 1 theel. Mexicaanse kruiden
- 1 theel. Italiaanse kruiden en 1 eetl. gehakte gedroogde tomaten
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?