Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met paneermeel, ei, nootmuskaat, peper en zout.
  2. Vorm er 4 ronde ballen van. Maak ze eventueel van tevoren en leg ze om stevig te worden in de koelkast.
  3. Verhit de boter of olie en braad de ballen rondom bruin.
  4. Keer ze af en toe om met een lepel en laat ze in 20 minuten garen. Schep het vlees uit de pan en voeg een scheutje water bij het braadvet.
  5. Variatie:
  6. Je kunt met de traditionele gehaktbal variëren door één van onderstaande toevoegingen bij het gehakt te voegen.
  7. 100 g geraspte belegen kaas
  8. 1 geraspte appel en 50 g blanke rozijnen
  9. 1 gele paprika in miniblokjes gesneden
  10. 75 g gehakte walnoten of hazelnoten
  11. 75 g in reepjes gesneden gedroogde abrikozen
  12. 75 g maïskorrels en 1 theel. Mexicaanse kruiden
  13. 1 theel. Italiaanse kruiden en 1 eetl. gehakte gedroogde tomaten

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?