De Libelle Chocolade droom

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN:kommen, kookpotten, mes, lepel, mixer/ vork, klopper, spatel, keukenweegschaal, hoge glazen.
  2. WITTE CHOCOMOUSSE en RODE VRUCHTEN:Smelt de witte chocolade met de room au bain-marie (kom boven kookpot met kokend water), roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt. Laat het chocolade mengsel enkele minuten afkoelen. Zet een kookpot op het vuur met de rode vruchten en een half glas water. Laat het koken tot er een vaste brij ontstaat.
  3. Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de suiker tot dat je de kom ondersteboven kan houden. Meng de dooier onder het chocolademengsel. Voeg nu ook het eiwit toe, spatel het voorzichtig onder het chocolademengsel.
  4. Neem hoge glaasjes en vul deze met de rode vruchtenbrij. Als deze is afgekoeld kan je de witte chocolademousse toevoegen. Plaats dit ongeveer een uurtje in de koelkast tot de chocolademousse opgesteven is.
  5. BRUINE CHOCOMOUSSE: Smelt de bittere chocolade met de room zoals bij de witte chocolade. Voeg er de zaadjes van een vanillestokje toe of enkele druppels aroma. Klop terwijl de eigelen op met de suiker tot je een witte crème krijgt. Voeg een mespuntje zout toe bij de eiwitten en klop deze stijf.
  6. Giet de gesmolten chocolade bij het eigeelmengsel en spatel alles onder elkaar. Voeg nu voorzichtig het eiwit toe en spatel het voorzichtig door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel de bittere chocolademousse over de dessertglazen met witte chocolademousse.
  7. Plaats in de koelkast om op te stijven.
  8. AFWERKING: Werk de glaasjes af met wat amandel schaafsel en chocolade versiering (je kan dit zelf maken door de overschot aan chocolade te smelten met een bodempje melk) en in vormpjes te gieten.
  9. TIP: Je kan de amandelen vervangen door pistache en je kan evt een extra laagje rode vruchten toevoegen tussen de witte en donkere chocolademousse.
  10. Om bij weg te dromen of een romantische avond samen…

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?