Recept 05 (0 stemmen)

De lekkerste trend van dit moment: de tortizza

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. We zien ze steeds vaker: pizza’s met een bodem van tortilla. Ze worden ook wel tortizza’s of Turkse pizza genoemd. Heel lekker én makkelijk thuis te maken.
  2. Veel mensen bestellen liever een pizza dan dat ze ‘m zelf maken, om de simpele reden dat het maken van een homemade pizzabodem best wat tijd in beslag neemt. Nu zien we steeds vaker dat pizza’s op een bodem van tortilla worden gebakken. Dat is nog eens een slimme én smakelijke oplossing!
  3. Onderstaand recept is uit het boek "Jamie in 15 minuten"
  4. Natuurlijk kun je ook helemaal los gaan met eigen ideeën en je tortizza beleggen met tomatensaus, gebakken kip, bacon, ui, tomaat , mozzarella, bosui what ever.
  5. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  6. Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijnnaaldjes en paprikapoeder bij.
  7. Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
  8. Maak de lente uitjes schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika, snijd alle groenten en kruiden voor de salade in de keukenmachine en doe dit in een kom.
  9. .Knijp de tenen knoflook door een knoflookpers bij het vlees in de pan.
  10. Roer de tomatenpuree erdoor met het citroensap en haal de pan van het vuur.
  11. Spreid het gehaktmengsel over vier tortilla’s met de achterkant van een lepel.
  12. Zet ze vijf minuten in de oven.
  13. Maak de salade aan met de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn.
  14. Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de salade er over, verkruimel de feta, oprollen, eet smakelijk!
  15. Foto en info Culy.nl

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?