De lekkerste kerstsoep van het jaar

Een kerstsoep als deze kom je niet vaak tegen! Wedden dat niemand genoeg krijgt van deze lekkere fazantsoep

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten: 1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei 1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr champignons 150 gr boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon 1 glas cognac 4 dl room 2 sneden witbrood zonder korst Bereiding: Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel Hak de rest in stukken Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes Verwarm en flambeer de cognac Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe Breng de soep op smaak

Tip

Dien je kerstsoep op met korstjes

Bak enkele stukjes brood goudbruin in een beetje Solo om bij de soep te serveren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?