De kaneelsuikervingertjes van kleindochter

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit recept kun je nauwelijks een recept noemen, de kaneelvingertjes zijn zó klaar , maar wel erg lekker. Kleindochter kon er haast niet genoeg van krijgen. ( "Oma ik vind ze heel erg lekker") Een andere manier om te vragen of ze er nog eentje mag.Gemaakt met 4 ingrediënten die iedereen altijd wel in huis heeft, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Bladerdeeg, ei, kaneel en suiker. Tja en dan eventueel die gezellige, lieve kleindochter nog.Ook de hartige versie ervan, ( die we straks bij haar lievelingssoep eten) zijn niet te versmaden.En wat is het toch leuk om zo te" brutselen" met kleindochter in de keuken. En de titel die is treffend, want kaneelvingertjes had ze en die werden dankbaar afgelikt. Mooi om te zien, hoe serieus en hoe secuur zo'n peuter van 3 het bladerdeeg in kwast en de kaneelsuiker strooit. ......Zo... en nu eindelijk het "recept ".
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Snij elk bladerdeeg plakje in 6 reepjes. Smeer de reepjes in met eidooier en meng de suiker met de kaneel.
  3. Strooi de kaneelsuiker over de bladerdeegreepjes.
  4. Hup de oven in voor slechts 15 minuutjes en... smullen.
  5. Links op de foto de kaneelvingertjes en rechts op de foto de "koekjes" bestrooid met sesamzaadjes en kaas en met maanzaadjes en kaas.
  6. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 25 februari 2014 om 20u57

En nou niet denken: "Tjonge, jonge, wat heeft die kleindochter geknoeid !!! ". Dat heeft oma expres gedaan. En.... iedereen vond haar baksel heerlijk. De hartige waren heel smakelijk bij de soep. Volgende keer eens maken met wat Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?