Recept 05 (0 stemmen)

De gezonde "kapsalon".

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gezond

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
  3. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.
  5. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  6. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  7. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  8. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes.
  9. Snijd de peper fijn.
  10. Kapsalon maken
  11. Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas.
  12. Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  13. Meng voor de knoflooksaus 2 el halvanaise met 2 teentjes gesnipperde knoflook wat citoensap naar smaak , 1/2 bosje bieslook gesnipperd en peper en zout.
  14. Kapsalon afmaken
  15. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  16. Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.
  17. Tip:
  18. Shoarmakruiden maken. Meng van alle onderstaande kruiden 1 theelepel van ieder goed door elkaar. paprikapoeder,knoflookpoeder,gemberpoeder,korianderpoeder, kurkuma,komijnpoeder

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Monique_14 op 02 januari 2013 om 17u46

Hallo love, het kind moet een naam krijgen, maar waarom noemt dit recept KAPSALON??

Gepost door Love to Cook op 02 januari 2013 om 18u03

Tot voor kort wist ik dat ook niet.En die naam????? Joost zal het wel weten !!!! Lees maar hieronder. Gat in de markt nietwaar? Dit zegt in ieder geval de Wikpedia...... Kapsalon (gerecht) Ga naar: navigatie, zoeken Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Kapsalon wordt ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel in plaats van shoarma. Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nathaniël Gomes, de Kaapverdische[1] eigenaar van de Rotterdamse kapsalon Tati aan de Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding 'kapsalon' kreeg.[2] Het gerecht is erg populair onder jongeren en is in veel Nederlandse en Belgische[3] cafetaria's en shoarmazaken te verkrijgen. JAMMER DAT FOTO'S ZO SLECHT DOORKOMEN.

Gepost door Love to Cook op 02 januari 2013 om 19u04

De" kapsalon ",die verkrijgbaar is in de snackbars zijn caloriebommen van 1800 kilocaloriën. Dit recept heet niet voor niets "gezonde kapsalon". Dit recept bevat veel minder dan de helft aan kilocaloriën .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?