Recept 45**** (45 stemmen)

De echte Moussaka

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zuiderse keuken

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De aardappelen koken in de schil (dit kan zelfs in de micro) schil verwijderen en vervolgens in schijfjes van 2 mm snijden.
  2. De aubergines wassen, afdrogen en de steeltjes verwijderen. In dikke plakken van 1 cm snijden. Bestrooi deze plakken met zout en laat er een uur het water aan onttrekken. Vervolgens afspoelen, licht persen en droogdeppen. De plakken aubergine aan weerszijden in hete olie aanbakken en laten uitdruipen op een velletje keukenrol.
  3. De uien schillen, fijnhakken en fruiten. Hierbij het gehakt aanbraden. De knoflook fijnhakken en bij het gehakt voegen; kruiden met peper en zout.
  4. De tomaten ontvellen en ontpitten, door het vlees mengen en 5 min. mee laten bakken. De wijn vermengen met de tomatenpuree en bij het gehakt voegen.
  5. Laat dit op een laag vuur een 1/2e uurtje sudderen, tot het vocht bijna is ingekookt. De kruiden erdoor roeren en zout en peper toevoegen.
  6. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  7. Een ovenschaal invetten met olijfolie en de bodem bestrooien met broodkruim. Om en om een laag aubergines, gehakt en aardappelschijfjes aanbrengen.
  8. Maak een roux van boter en bloem, die iets bruin laten worden en onder voortdurend roeren geleidelijk er de melk aan toevoegen. Langzaam aan de kook brengen en 5 min. al roerend laten pruttelen, tot de saus romig is. Deze vervolgens van het vuur nemen en kruiden met muskaatnoot, zout en peper. De eierdooiers door de kaas roeren en vervolgens door de saus mengen. De saus over de aubergines en aardappelen gieten.
  9. De moussaka ongeveer een uur in de oven laten bakken.

Andere Solo-leden over dit recept (22)

Gepost door gert_5 op 20 juli 2015 om 09u29

Als je deze moussaka een dag op voorhand maakt, is deze nog lekkerder.

Gepost door Solo op 20 juli 2015 om 14u57

Bedankt voor de tip, Gert! :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie