De echte Moussaka

Moussaka met lamsgehakt is zo'n typisch Grieks gerecht dat iedereen eens moet klaarmaken. Met een paar simpele ingrediënten zet je deze klassieker zo op tafel.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. De aardappelen koken in de schil (dit kan zelfs in de micro) schil verwijderen en vervolgens in schijfjes van 2 mm snijden. De aubergines wassen, afdrogen en de steeltjes verwijderen. In dikke plakken van 1 cm snijden. Bestrooi deze plakken met zout en laat er een uur het water aan onttrekken. Vervolgens afspoelen, licht persen en droogdeppen. De plakken aubergine aan weerszijden in hete olie aanbakken en laten uitdruipen op een velletje keukenrol. De uien schillen, fijnhakken en fruiten. Hierbij het gehakt aanbraden. De knoflook fijnhakken en bij het gehakt voegen; kruiden met peper en zout. De tomaten ontvellen en ontpitten, door het vlees mengen en 5 min. mee laten bakken. De wijn vermengen met de tomatenpuree en bij het gehakt voegen. Laat dit op een laag vuur een 1/2e uurtje sudderen, tot het vocht bijna is ingekookt. De kruiden erdoor roeren en zout en peper toevoegen. De oven voorverwarmen op 180 graden. Een ovenschaal invetten met olijfolie en de bodem bestrooien met broodkruim. Om en om een laag aubergines, gehakt en aardappelschijfjes aanbrengen. Maak een roux van boter en bloem, die iets bruin laten worden en onder voortdurend roeren geleidelijk er de melk aan toevoegen. Langzaam aan de kook brengen en 5 min. al roerend laten pruttelen, tot de saus romig is. Deze vervolgens van het vuur nemen en kruiden met muskaatnoot, zout en peper. De eierdooiers door de kaas roeren en vervolgens door de saus mengen. De saus over de aubergines en aardappelen gieten. De moussaka ongeveer een uur in de oven laten bakken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (23)

Gepost door DIMMU BORGIR op 07 augustus 2021 om 22u12

WAW wat een recept. HEERLIJK Het bereiden zonder opruimen kost me drie uur. Daarna geen zin meer om te eten. Ik maak het s ochtends klaar voor de avond of in de namiddag voor de volgende middag. Enig nadeel je wil er gewoon te veel van eten...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?