De allerlekkerste Indische kip.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden.
  2. Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn, gember-siroop en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap ) De kip terug in de pan en warm goed door.
  3. Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen.
  4. Vlak voor serveren de taugé toevoegen aan het gerecht.
  5. ( eventueel bestrooien met seroendeng naar smaak ).
  6. TIP: Bak roerbak-groenten mee met de ui.
  7. Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemengde salade. of komkommer
  8. Lekker met rijst en kroepoek.
  9. .

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 02 december 2012 om 22u05

Deze Indische kip was weer smullen. Lekker met frisse komkommer en wat kroepoek.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?