Ingrediënten voor 4 personen
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 1 tl honing
- zout en peper
Bereidingswijze
- Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades.Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen.
- Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen.
- Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is
- . De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen.In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
- Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- zout en peper
- Citroenvinaigrette
- 2 el citroensap
- 5 el olijfolie
- zout en peper
- Basilicumdressing met pijnboompitten
- 2 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie
- 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
- 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
- zout en peper
- Vinaigrette met mosterd
- 6 el olijfolie
- 2 el Dijon mosterd
- 2 el rode of witte wijnazijn
- zout en peper
- Dressing van limoensap en koriander
- 2 el limoensap
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- 125 ml olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- Yoghurtdressing
- 150 ml yoghurt
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el verse munt, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
- Blauwe-kaasdressing
- 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 225 ml zure room of dikke yoghurt
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
- Honing-mosterddressing
- 1 el grove mosterd
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el heldere honing
- 1 el citroensap of witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- zout en peper
- Pestovinaigrette
- 2 á 3 el witte wijnazijn
- 2 tl pesto
- 75 ml olijfolie
- zout en peper
- Oosterse dressing
- 1 el mosterd
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- zout en peper
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?