DAUPHINE-AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Dit bijgerecht is een mengeling van 2/3 aardappelpuree en 1/3 soezendeeg. Bereid eerst de aardappelpuree. Schil hiervoor de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een kookpot en vul bij met water tot ze net onder staan. Kook de aardappelen gaar in een twintigtal minuutjes (controleer of ze zacht zijn door er met een vork in te prikken). Giet ze af en laat ze op een zacht vuurtje even uitdampen.
  2. Verwarm de friteuse met Solo frituurolie voor op 180°C. Draai de aardappelen door een roerzeef (of passe-vite) in een kom en roer er 20 g Solo wikkel door tot je een gladde puree krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bereid het soezendeeg. Breng 2,5 dl water aan de kook in een kookpot en smelt er 100 g Solo wikkel in. Voeg er in één keer de 150 g bloem aan toe en laat alles al roerend met een spatel drogen op laag vuur, tot er een deegbol ontstaat die loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur en roer er krachtig één voor één de eieren door.
  4. Meng het soezenbeslag goed onder de aardappelpuree en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout. Vorm met twee eetlepels quenellen (langwerpige bolletjes) van het beslag en bak ze lichtbruin en knapperig in de friteuse. Laat ze kort uitlekken en leg ze in een kom bekleed met keukenpapier. Een buitengewoon smakelijk alternatief voor aardappelkroketten of 'gewone' aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?