Currysoep met courgetti
Wil je meer groenten verwerken in je dieet of een deel van je recepten lichter of gezonder maken? In dat geval moet je eens 'spaghetti' of 'noedels' van courgette uitproberen! Het is een heerlijk alternatief voor pasta dat je kan combineren met saus, gratin, salade ... en zelfs in soep.
0 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ajuin
- 4 teentjes knoflook
- 3 à 4 cm verse gember
- 2 rode paprika's
-
- 1 el gele currypoeder
- 2 el rode currypasta
- 1 el kurkuma
- 1 el tamari (of sojasaus)
- 1 liter groentenbouillon
- 250 ml kokosmelk
-
100 ml Solo Crèmefine Licht
- 1 el tomatenpuree
- 1 handvol verse koriander
- 1 handvol verse basilicum
- 2 grote courgettes
- 1 el limoensap
- 3 lente-uien
Bereidingswijze
- Bereid de ingrediënten voor de soep voor: hak de ui, knoflook en gember fijn en snijd de paprika's in stukjes.
- Stoof alles in een braadpan op matig vuur met 1 eetlepel Solo Bakken en Braden.
- Voeg na 5 minuten, wanneer de uien kleur beginnen te krijgen, het gele currypoeder, rode currypasta, kurkuma, tamari, tomatenpuree toe en laat het gedurende 1 minuut doorkoken.
- Voeg de bouillon, kokosmelk en Solo Crèmefine Cuisine toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen.
- Snijd ondertussen de basilicum en koriander, lenteuitjes en het overgebleven teentje knoflook fijn en snijd de courgettes met een groentesnijder in 'noedels'.
- Verwarm 1 eetlepel Solo Bakken en Braden in een koekenpan en bak de noedels met het teentje knoflook. Serveer in kommen en zet aan de kant.
- Neem de bouillon van het vuur wanneer deze klaar is en voeg het citroensap toe. Proef en werk eventueel bij de smaakmaker (curry, tamari, ...).
- Giet de soep over de noedels en serveer met koriander, basilicum en jonge uien.
Tip
In plaats van groentenbouillon kan je ook kippenbouillon gebruiken. Serveer met verse kruiden, kwartjes limoen en srirachasaus aan tafel zodat iedereen de soep naar wens op smaak kan brengen!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?