use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Curry van scampi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Curry van scampi

Curry van scampi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 korianderwortels
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 4 koffielepel groene kerriepasta
  • 20 scampi gepeld
  • 2 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepel ongezoete, gecondenseerde melk
  • 1 pakje bosuitjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takken bleekselderij
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 ui
  • 1 koffielepel(s) kerrie poeder
  • 1 koffielepel(s) kurkuma (poeder)
  • 1 pakje verse koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Plet de knoflook met de korianderwortels fijn in een vijzel.
  2. Verhit de Solo Vloeibaar in de wok en roerbak er de groene kerriepasta, de geplette knoflook en korianderwortels in gedurende ongeveer 3 minuten, tot alle aroma's vrijkomen.
  3. Doe er het kerrie- en kurkumapoeder bij, samen met de kokosmelk en breng aan de kook.
  4. Voeg nadien de suiker, de vissaus en de melk toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Meng de bosuitjes onder de bereiding, samen met de ui, de scampi's en de bleekselderij en laat nog gedurende 30 seconden zachtjes sudderen.
  6. Schep de inhoud van de wok op een schotel, lepel er de saus over en bestrooi met verse blaadjes koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.