Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. dompel de sluimererwten (mange-tout) gedurende 4 minuten in hard kokend gezouten water. Zet geen deksel op de pot. Spoel de sluimererwten vervolgens onder de koudwaterkraan tot ze volledig zijn afgekoeld. Houd bij.
  2. Peper en zout de visfilets. SNij de ui in stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook. Rasp de gember. Plons de tomaten 10 seconden in kokend water. Schil en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de olie opwarmen in een wok met antikleeflaag. Als de olie begint te dampen, bak vlug de vis in de pan. Laat goed korsten langs de 2 kanten gedurende 3 minuten. Schep dan de vis uit de pan. Laat de ui, knoflook, en gember in de lege vispan op een zacht pitje aanfruiten, gedurende 3 minuten. Roer regelmatig, en laat look en ui niet verkleuren
  3. Strooi het kerriepoeder over de ui, meng en laat nog een minuut zacht bakken.
  4. Doe de tomaten in de pan, giet ook de kokosmelk erbij. Roer en laat 10 minuten zacht sudderen zonder deksel. Zout de saus naar behoefte. Leg de vis in de saus en laat 8 minuten pruttelen onder deksel. Voeg de sluimererwten toe en laat even warm worden.
  5. Schep vis, groenten en saus op de serveerschotel en versier met enkele blaadjes koriander. Serveer met rijst

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?