Ingrediënten voor 10 personen

  • 175 gram solo bakboter
  • 175 gram suiker
  • 175 gram solo bakboter
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram bloemsuiker
  • 2 a 3 eetlepels heet water
  • 1 a 2 druppels voedingskleurstof
  • 1/4 potje decoratie- uit- een- potje
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

  1. boter en suiker en vanillesuiker tot een luchtig (lichtgeel) papje roeren, eieren (heel) 1 voor 1 erbij en na elk ei goed mengen. bloem en bakpoeder zeven en toevoegen aan ei-botermengsel. goed ondereen mengen. in vormpjes scheppen (eventueel met behulp van 2 lepels) en op 175 graden bakken (voorverwarmde oven) gedurende 15 minuten ongeveer. (test met een mes of ze gaar zijn- er mag niets aan het mes kleven)
  2. laten afkoelen onder een (licht bevochtigde) handdoek.
  3. als ze afgekoeld zijn bloemsuiker en heet water en voedingskleurstof goed mengen en meteen de cakejes decoreren (met een koffielepel is het makkelijk) met het mengsel, meteen de decoratie- uit- een- potje er op doen... (na ongeveer een uurtje is het glazuur helemaal droog).. smakelijk

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door JuffrouwElise op 27 augustus 2011 om 13u21

Er moet maar 1 zakje bakpoeder in hé?? Want bakpoeder staat 2x vermeld.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?