Cupcakes Stroopwafel

1 (1)
65 min

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

 1. Gebruik een klein uitsteekvormpje om evenveel rondjes uit de stroopwafels te steken. Hou ze opzij om de cakes straks af te werken.
 2. Snij de restjes stroopwafel ik kleine stukjes en zet ze even aan de kant.
 3. Snij de Solo Patisserie in blokjes en doe ze in een mengkom, samen met de suiker. Klop de twee tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles verder.
 4. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en spatel tot je een glad cakebeslag overhoudt. Strooi de stukjes stroopwafel in het beslag en meng.
 5. Verwarm de oven alvast voor tot 180°C.
 6. Om de cakes te bakken gebruik ik een bakvorm van siliconen. Zet in elke uitsparing een papieren cup.
 7. Vul elk exemplaar voor 2/3 met het stroopwafelbeslag.
 8. Bak de kleine cakes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
 9. Bij een cupcake hoort een heerlijke smeuïge topping en een originele decoratie. Denk aan de kleine rondjes stroopwafel die je eerder hebt gemaakt.
 10. Snij de Solo Patisserie in blokjes. Doe ze in een mengschaal, samen met de poedersuiker en het kaneelpoeder. 1 theelepel is ruim voldoende. 
 11. Voeg nog een eetlepel heet water toe en laat je mixer van katoen geven! Klop alle ingrediënten tot een luchtige kaneelcrème.
 12. Knip de top van een plastic spuitzak en stop er een rond mondje in. Schep de crème in de spuitzak en verhuis die naar de koelkast. Zo kan de crème opstijven.
 13. Laat de gare cupcakes rustig afkoelen.
 14. Spuit bovenop elke kleine stroopwafelcake een toefje van de kaneelcrème. Werk ze één voor één af met zo’n rondje stroopwafel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?