use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cupcakes met een hart van kersen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cupcakes met een hart van kersen

Cupcakes met een hart van kersen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Cakedeeg:
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (16 g)
  • 120 g zwarte chocolade (min. 60 % cacao)
  • 400 g suiker
  • 1 snuifje zout (4 g)
  • 60 g witte bloem
  • 250 g Solo Patisserie
  • Kersensaus:
  • 500 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
  • 1 el suiker (15 g)
  • 70 g poedersuiker
  • 1 tl Maïzena (4 g)
  • 1 metalen muffinbakvorm - voor 6 cupcakes
  • 12 papieren muffinvormpjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Smelt de Solo Patisserie en de chocolade au bain-marie. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng alles. Haal de pan van het vuur, zodra de suiker opgelost is.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en meng ze snel onder het beslag. Voeg tot slot de bloem en het snuifje zout toe en meng goed.
  4. Plaats in elke cup van de muffinbakvorm twee papieren vormpjes. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak ze gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is. Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
  6. Als de cupcakes afgekoeld zijn, snijd je met een mes of een lepel een hartje in de bovenkant.
  7. Lepel een beetje afgekoelde kersensaus in het hartje. Snijd daarna een hartvorm uit een stuk papier (diameter: 6 cm), leg het papieren hartje op de cupcake en bestrooi met poedersuiker. Haal dan het papiertje weer weg.
  8. Je cupcakes met een hart van kersen zijn klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.