Cupcakes met een aardbeihartje

1 (1)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

  • Solo
    40 g Solo
  • 12 kleine bolletjes Carte d'Or Aardbeienijs (200 g/400 ml)
  • 120 g gewone bloem
  • 140 g basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 g cacao
  • 1 vrije uitloop-ei (code 1)
  • 125 ml volle melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Vul een bakvorm voor 12 cupcakes met de papieren vormpjes.
  2. Mix de bloem, de suiker, het bakpoeder en de cacao met een keukenrobot. Voeg de Solo toe en klop tot je een homogeen beslag hebt.
  3. Klop de eieren en melk op in een kannetje. Voeg toe aan het beslag en mix tot je juist een homogeen mengsel hebt.
  4. Lepel het beslag in de papieren vormpjes en laat 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  5. Snij het hoedje van elke cupcake. Gebruik een hartvormig uitduwvormpje om uit elk hoedje een hartje te halen.
  6. Schep een bolletje Carte D'Or Aardbeienijs op de cupcake, strijk het bolletje ijs glad met een lepel en plaats het hoedje terug op de cupcake.
  7. Dien onmiddellijk op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 17u58

speciaal

Hoeveel sterren geef jij dit recept?