Recept 05 (0 stemmen)

Cupcakes met amaretto en mascarpone een Italiaanse verfijning.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kerst

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Niet alleen : Bella Italia, maar ook hun mode en vooral ook hun smulgerechten zijn daar toch te gek!!!
  2. Misschien smul je er met Kerst van bij een heerlijke kop hete chocolade melk, of een heerlijk kopje cappuccino.
  3. Muffinblik voor 12 st; papieren cupcake vormpjes; kom
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Roer de suiker met de boter tot een glad mengsel. Roer er de eieren door, dan de bloem, het bakpoeder en de amaretto. Roer tot een glad deeg.
  6. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Verdeel het deeg over de vormpjes.
  7. Bak de taartjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  8. Maak de vulling. Splits de eieren. Klop de mascarpone op met de eidooiers, de suiker en amandelessence. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de mascarponecrème.
  9. Snij de bovenkant van de taartjes en hou apart. Vul elk taartje met een eetlepel van de mascarpone vulling en zet het kapje er weer op. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Bron: Libelle/ smulweb

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie