Recept 45**** (4 stemmen)

Cupcake-kerstboom

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KERSTRECEPTEN OM VAN TE SMULLEN

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De cupcakes: Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet 2 bakvormen voor cupcakes in en bekleed ze met bakpapier.
  3. Doe de Solo Patisserie in een kom en zeef er de droge ingrediënten bij.
  4. Voeg de eieren, de melk, het water en de vanille-essence toe.
  5. Klop het geheel 3 minuten op met de hand of anderhalve minuut met een mixer op lage snelheid.
  6. Lepel het mengsel in 18 cupcakevormpjes.
  7. Laat 10 à 15 minuten bakken. Om te weten of je cupcakes klaar zijn, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar.
  8. Glazuur: Klop de Solo Patisserie romig tot hij lichter wordt van kleur.
  9. Voeg er de poedersuiker beetje bij beetje aan toe tot het geheel licht en romig is.
  10. Voeg de vanille-essence en wat melk toe om een gladde massa te verkrijgen.
  11. Verdeel het glazuur over 2 kommen en voeg de voedingskleurstof toe (met het ene deel moet je 14 groene cupcakes kunnen maken en met het andere 4 rode).
  12. Smeer 14 cupcakes in met groen glazuur en 4 met rood glazuur. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om het glazuur erop te spuiten. Maak daarna een kerstboom met je cupcakes. Begin met de groene: plaats er eentje bovenaan, daaronder twee, daaronder drie en daar nog eens onder vier. Plaats daaronder ten slotte een rode cupcake. Dat is de stam van de boom.
  13. Versier de groene cupcakes met zilveren suikerparels en andere kerstversieringen. Je kunt ook een slinger tekenen met rood glazuur. Heb je geen spuitzak? Lepel dan wat glazuur in een diepvrieszakje, druk het glazuur samen in een hoek en knip het uiteinde af met een schaar. Super makkelijk! Plaats een sterretje of een engel boven in de boom. 
Tip

Serveertip: vervang de opgegeten cupcakes door de extra exemplaren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie