Recept 05 (0 stemmen)

Cupcake-kerstboom

Dit is een recept van

tijd
75 min
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van de cupcakes: verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet 2 bakvormen voor cupcakes in met wat Solo en bekleed ze met bakpapier.
  3. Doe de juiste hoeveelheid Solo in een kom en voeg er de droge ingrediënten bij.
  4. Voeg eieren, melk, water en vanille-essence toe.
  5. Klop het geheel 3 minuten op met de hand of anderhalve minuut met een mixer op lage snelheid.
  6. Lepel het mengsel in 18 cupcakevormpjes.
  7. Laat 10 à 15 minuten bakken. Om te weten of je cupcakes klaar zijn, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar.
  8. Glazuur: klop de Solo romig tot hij lichter wordt van kleur.
  9. Voeg er de poedersuiker beetje bij beetje aan toe tot het geheel licht en romig is.
  10. Voeg de vanille-essence en wat melk toe om een gladde massa te verkrijgen.
  11. Verdeel het glazuur over 2 kommen en voeg de voedingskleurstof toe (met het ene deel moet je 14 groene cupcakes kunnen maken en met het andere 4 rode).
  12. Smeer 14 cupcakes in met groen glazuur en 4 met rood glazuur. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om het glazuur erop te spuiten. Maak daarna een kerstboom met je cupcakes. Begin met de groene: plaats er eentje bovenaan, daaronder twee, daaronder drie en daar nog eens onder vier. Plaats daaronder ten slotte een rode cupcake. Dat is de stam van de boom.
  13. Versier de groene cupcakes met zilveren suikerparels en andere kerstversieringen. Je kunt ook een slinger tekenen met rood glazuur. Heb je geen spuitzak? Lepel dan wat glazuur in een diepvrieszakje, druk het glazuur samen in een hoek en knip het uiteinde af met een schaar. Supermakkelijk!
  14. Plaats een sterretje of een engel boven in de boom.
Tip

Vervang opgegeten cupcakes door de extra exemplaren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • Cupcakes:
  • 150 g Solo Patisserie
  • 500 ml bloem
  • 280 ml kristalsuiker
  • 1 el bakpoeder (15 ml)
  • 1 snuifje zout
  • 3 grote eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml water
  • 1 tl vanille-essence
  • Glazuur:
  • 250 g Solo
  • 1 kg gezeefde poedersuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • melk, om het glazuur wat zachter te maken
  • groene voedingskleurstof
  • rode voedingskleurstof
  • zilveren suikerparels en andere eetbare kerstversieringen
  • (verkrijgbaar in gespecialiseerde bakwinkels)
  • 1 plastic ster of engel voor boven in de boom

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie