Recept 45**** (5 stemmen)

Crumble van pruimen en zwarte vijgen met peperkoek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

desserts

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten van de verse en de gedroogde pruimen en snijd ze in stukken. Snijd de vijgen in partjes en voeg alles samen. Bestrooi het geheel met de suiker en het vierkruidenpoeder.
  2. Breng alles zachtjes aan de kook met de rode wijn tot je een compote bekomt met nog mooie stukken vruchten in.
  3. Verkruimel de peperkoek en meng deze met de gesmolten Solo en de basterdsuiker.
  4. Verdeel de compote in ovenvaste schaaltjes of potjes en strooi er de peperkoek over. Laat dit alles nog 5 à 7 minuten onder de grill staan tot de peperkoek mooi krokant wordt.
  5. Klop ondertussen de slagroom half stijf met de leeggeschraapte vanillestok en de suiker.
  6. Dien de crumbles op en serveer met geklopte room.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door vijiking54 op 04 februari 2014 om 20u03

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie