Recept 05 (0 stemmen)

Crumble van merengue, vanille-mascarpone en aardbeien

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

taarten(1)

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten op met 30 gr suiker. Voeg daarna al kloppend, beetje bij beetje, de overige 120 gr suiker toe.
  2. Spuit enkele gesloten circels op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak de merengues gedurende een kwartier in een voorverwarmde oven op 150°C.
  4. Draai de bakplaat en bak nogmaals verder gedurende een kwartier
  5. Laat afkoelen en verkruimel de merengues
  6. Schraap de vanillestok leeg en meng met de mascarpone. Breng op smaak met enkel eetlepels suiker.
  7. Vul een glaasje met de cruble, daar bovenop de mascarpone en tenslotte de fijngesneden aarbeien. Werk af met enkele blaadjes munt.
  8. De glaasjes vul je best op vlak voor het opdienen. Zo blijft de merengue lekker krokant.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Poezewoezeke op 24 april 2015 om 21u03

Beetje moeite gehad met de merengue. (Had dat nog niet eerder gemaakt) het resultaat was de moeite. Echt lekker. Danke

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie