Crumble van merengue, vanille-mascarpone en aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eiwitten op met 30 gr suiker. Voeg daarna al kloppend, beetje bij beetje, de overige 120 gr suiker toe.
  2. Spuit enkele gesloten circels op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak de merengues gedurende een kwartier in een voorverwarmde oven op 150°C.
  4. Draai de bakplaat en bak nogmaals verder gedurende een kwartier
  5. Laat afkoelen en verkruimel de merengues
  6. Schraap de vanillestok leeg en meng met de mascarpone. Breng op smaak met enkel eetlepels suiker.
  7. Vul een glaasje met de cruble, daar bovenop de mascarpone en tenslotte de fijngesneden aarbeien. Werk af met enkele blaadjes munt.
  8. De glaasjes vul je best op vlak voor het opdienen. Zo blijft de merengue lekker krokant.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Poezewoezeke op 24 april 2015 om 21u03

Beetje moeite gehad met de merengue. (Had dat nog niet eerder gemaakt) het resultaat was de moeite. Echt lekker. Danke

Hoeveel sterren geef jij dit recept?