Recept 45**** (47 stemmen)

Crumble met appelen en speculaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken met fruit

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Neem een slakom en vermeng hierin de plakjes appel met 1 el bloem, de koriander, de Jamaicapeper, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de schil en het sap van de citroen. Smeer in de gratineerschotel met wat Solo. Leg de appelen in een laag op de bodem van de gratineerschotel. Zet de schotel even opzij. Neem nu een keukenrobot en meng hierin 125 g bloem, de kandijsuiker, het amandelpoeder, het zout en de Solo, totdat de consistentie gelijkt op griesmeel voor couscous. Voeg de speculaas toe en laat de keukenrobot nog enkele seconden draaien om de stukjes speculaas een beetje te verkruimelen en ze met de andere ingrediënten te vermengen. Bestrooi de appelen met de crumble. Bak de crumble met de appelen ongeveer 20 min. totdat de appelen mals zijn en de crumble een mooi goudbruin kleurtje heeft. Dien de crumble op met vanilleslagroom en/of vanille-ijs.

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door Solo op 04 maart 2014 om 16u02

Dat kan je zeker doen Lottemie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie