Recept 45**** (11 stemmen)

Crumble Appel met Twist

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Crumbles

tijd
40 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding basiscrumble:
  2. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
  3. Hak de noten grof en voeg ze bij de crumble. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Bereiding fruit:
  6. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  7. Schraap de zaadjes van de vanillestok en meng samen met de suiker onder de appels.
  8. Voeg de gedroogde veenbessen toe en wat citroenzeste en citroensap voor extra frisheid.
  9. Hussel alles goed door elkaar en schep het fruitmengsel in een vuurvaste schotel.
  10. Strooi de crumble royaal over de appels en schuif de schotel in de oven.
  11. Gebruik je een grote schotel, dan mag de crumble 30-35 minuten bakken tot deze goudbruin kleurt.
Tip

Deze crumble met nootjes is ook lekker bij het ontbijt. Bak de crumble apart af, laat hem afkoelen en verbrokkel de crumble. Lekker als krokante afwerking van je yoghurt!

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door boespeet op 08 februari 2016 om 17u43

Ook heel lekker met amandelschilfers.

Gepost door Solo op 09 februari 2016 om 15u31

Da's een leuk ideetje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie