Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestuif de werktafel met bloem en rol het bladerdaag uit tot een halve centimeter dikte. Snij het deeg in rechthoekige plakjes van ca 4 bij 6 cm en leg deze op een beboterd bakblik en laat gedurende een uur op een koele plek rusten.
  2. Bereiding visvulling:
  3. Snij de vis in blokjes van 3x3cm en poheer de blokjes vis kort in een visbouillon (tablet) samen met de gepelde scampi's. Neem de vis voorsichtig uit de bouillon, hou de bouillon even apart. Stoom de mosselen kort en verwijder de schelp.
  4. Maak een roux van de bloem en de boter, voeg 3dl visbouillon toe samen met de room en een glas witte wijn. Laat gedurende 10 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met pezo. Voeg de vis, scampi's en mosselen toe aan de bechamelsaus.
  5. Verhit de oven op 220*c. Bestrijk de bladerdeegjes met eigeel. Schuif in de oven en bak ze gedurende 10 minuten. Haal de bladerdeegjes uit de oven en snij ze horizontaal in twee. Leg de bodem op een bordje en vul rijkelijk met de visvulling. Versier met garnaaltjes, leg het dakje er bovenop en decoreer met een partje citroen en peterselie.
  6. ps: de dikte van de saus aanpassen met bouillon of room. Desgewenst de gevulde bakjes net voor het opdienen even in de oven opwarmen. Zie ook croustade met kip.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?