Recept 45**** (2 stemmen)

Croque met roquette en geitenkaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

croques

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij om te beginnen de aubergine in 10 plakjes en bestrooi ze met zout. Snij, met behulp van een omgekeerd kommetje, 16 rondjes uit de sneden toastbrood.
  2. Snij 2 sneetjes ham in reepjes en laat ze ongeveer 15 minuten op bakpapier in een hete oven drogen. Snij de andere twee sneetjes ham gewoon in twee.
  3. Spoel de aubergineplakken, dep ze droog en bak ze aan twee kanten in Solo.
  4. Houd ze warm. Bak de toasts in Solo en houd deze eveneens warm.
  5. Bak tenslotte vier spiegeleitjes in Solo.
  6. Vervolgens is het tijd om de croques op warme borden samen te stellen: leg eerst een toast als basis, dan 2 tomaatjes, 2 blaadjes roquette, een toast erop, een plak aubergine, een plak geitenkaas met peper, nog een toast, een sneetje Gandaham en enkele blaadjes roquette, nog eens een toast en een spiegeleitje. Werk af met krokante hamreepjes en enkele blaadjes roquette.
  7. Nog wat pesto rond lepelen en meteen opdienen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie