Recept 35*** (2 stemmen)

CRONUTS De nieuwe Hype uit New York ( Crossants-Donuts)

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Croissantdeeg uit de supermarkt. Ik heb hier voor gekozen, omdat zelf croissantdeeg maken een zeer tijdrovend karweitje is en GEMAK dient de mens...of niet soms?
  2. Glazuur en vulling voor 10 stuks
  3. Leg het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht
  4. Rol hierna het deeg uit tot ongeveer 4 mm dik
  5. Steek met een ronde vorm van ongeveer een diameter 4cm deegcirckels uit
  6. Leg vervolgens drie deegcirkels mooi op elkaar en druk goed aan met de deegrol
  7. Steek met een appelboor of kleiner uitsteekvorm een 'donut-gat'
  8. Kneed het overige deeg opnieuw en rol deze weer uit om nieuwe deegcirkels te maken
  9. Laat de de deegcirkels even rijzen op een warme plaats en maak ondertussen de vulling
  10. Vulling
  11. Klop in een kookpot de eierdooiers en de suiker tot een glad mengsel
  12. Zeef er het maïszetmeel bij en meng dit goed onder het eiermengsel
  13. Kook de melk samen met de vanillesuiker (niet laten doorkoken)
  14. Giet vervolgens de melk bij het eimengsel
  15. Zet het geheel terug op het vuur en warm op tot een dikke massa
  16. Laat snel afkoelen in de diepvries of koelkast
  17. Doe de vulling in een 'vulspuit' of spuitzak
  18. Glazuur en afwerking
  19. Meng de 50 gram basterdsuiker met de rasp van de citroen in een kom
  20. Dit basterdsuiker mengels heb je nodig om straks de cronuts in te dompelen
  21. Meng de poedersuiker met het citroensap tot een gladde massa
  22. Wanneer dit te loperig is mag er poedersuiker worden aan toegevoegd
  23. Cronuts bakken
  24. Verhit de arachideolie in een steelpan op het vuur
  25. Waneer deze 160° heeft bereikt zet dan het vuur iets lager
  26. Bak maximaal 2 cronuts tegelijkertijd rondom goudbruin (ongeveer 1,5 minuut)
  27. Het beste effect heb je wanneer je de cronut onmiddellijk in de olie onderdompelt en even bakt
  28. Haal de goudbruine cronuts uit de olie en dompel de onderkant in de basterdsuiker/citroen suiker
  29. Spuit hierna op 5 plekken langs de bovenkant de vulling in de cronut en laat afkoelen
  30. Herhaal dit tot al het deeg gebakken is
  31. Werk, wanneer de cronuts afgekoeld zijn, af met de citroen glazuur
  32. Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast
  33. De vulling, afwerking en glazuur kan naar eigensmaak worden aangepast. Zo kun je ook chocolade pudding en glazuur gebruiken, sinaasappel of bosbessen vulling, enzovoorts. Laat je creativiteit de vrije loop!
  34. BRON Wessalicious. Recept aangepast Foto culy.nl

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 augustus 2013 om 11u29

Cronuts, de nieuwste hype uit New York (Amerika). De cronut is een creatie van de Franse bakker Dominique Ansel, die een bakkerij in New York heeft. Het gaat daarbij om een met custardvla gevuld croissantje in de vorm van een donut. Terwijl croissants doorgaans worden gebakken in de oven, worden de cronuts net als donuts in olie gebakken, waarna deze gevuld en geglaceerd worden. Op 18 mei ging het eerste exemplaar over de toonbank en sindsdien is dit gebakje niet aan te slepen. Mensen staan hiervoor uren voor opening van de bakkerij reeds in de rij om een Cronut te kunnen bemachtigen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie