Cremeux van kersen

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    300 g Solo
  • Solo
    40 g Solo
  • Cremeux van kers:
  • 200 g ei
  • 200 g suiker
  • 300 g puree griotte
  • 6 g gelatine
  • Coulis van kers:
  • suiker
  • 4 g gelatine
  • Spongecake pistache:
  • 125 g pistachenoten
  • 125 g bloemsuiker
  • 25 g bloem
  • 15 g olijfolie
  • dooiers
  • 165 g eiwit
  • Gecarameliseerde pinda noten:
  • 40 g water
  • 100 g suiker
  • 300 g noten
  • Crème patissiere vanilla, tonka:
  • 500 g melk
  • 40 g maiszetmeel
  • 75 g ei
  • 125 g suiker
  • 1 vanillestok
  • Tonka bonen
  • Meringue druppels:
  • 100 g eiwit
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g bloemsuiker

Bereidingswijze

  1. Cremeux van kers:
  2. Doe de suiker, vruchtenpuree en eieren in de thermomix. Verwarm tot ongeveer 82 °C. Stort de masse uit en laat afkoelen tot ongeveer 35 °C. Smelt de gelatine en voeg toe. Voeg boter toe en mixe in thermomix.
  3. Coulis van kers:
  4. Verwarm de puree en de suiker. Week de gelatine in koud water en smelt. Vermeng alles goed.
  5. Spongecake pistache:
  6. Mix alle grondstoffen in de thermomix, ongeveer 3 minuten. Stort de massa uit in een isomo beker. Plaats in microgolf oven op maximaal vermogen gedurende 40 seconden. Plaats de beker omgekeerd op tafel tot de spongecake is afgekoeld.
  7. Gecarameliseerde pinda noten:
  8. Maak een Karamel van de suiker en het water. Voeg de noten toe.
  9. Crème patissiere vanilla, tonka:
  10. Kook de melk met de helft van de suiker, vanille en tonka. Mix het zetmeel met de eieren en de rest van de suiker. Wanneer de melk kookt de andere massa toevoegen en glad roeren tot de juiste dikte. Voeg boter toe, stort uit en dek af.
  11. Crème anglaise vanille en tonka:
  12. Roer de crème patissiere glad en spatel de room er onder.
  13. Meringue druppels:
  14. Klop het eiwit op met de kristalsuiker. Spatel de bloemsuiker er onder en spuit de meringue, laat een nacht drogen in een oven van 40 graden.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?