Crème van rood fruit

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was het fruit. Verhit de Solo in een hete pan en bak al het rode fruit gedurende 12 minuten aan.
  2. Meng de suiker met de eierdooiers. Voeg aan dit mengsel de Solo Crèmefine Licht, de melk en de vanillesuiker toe. Meng goed.
  3. Leg het gebakken fruit op de bodem van de schaaltjes. Giet de crème erover. Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

Tip

Tips van Gaëtan Versier deze crème met wat vers rood fruit. Ook enkele verse muntblaadjes helpen om het geheel mooi af te maken. Er bestaat ook een crème brûlée versie van dit recept! Het volstaat om de oven voor te verwarmen op 130°C, het fruit op de bodem van ovenschaaltjes te leggen, de crème erover te gieten en gedurende 40 minuten te bakken. Laat vervolgens afkoelen. Besprenkel elk schaaltje, vlak voor het opdienen, met wat bruine suiker en laat dit gedurende enkele minuten karameliseren onder de grill (kan ook met een brandertje). Serveer onmiddellijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door solann op 26 september 2020 om 23u34

Dit is zeker geen juist recept.gemaakt zoals het recept aangeeft.het was een saus in plaats van crème en geel in plaats van roze.echt jammer want ik had dan geen dessert voor mijn bezoek!

Gepost door Solo op 07 oktober 2020 om 16u47

Dag Solann, bedankt voor je berichtje. We hebben het nagekeken en er ontbreekte inderdaad enkele dingen aan de bereidingswijze. Dit hebben we nu aangepast. Probeer zeker nog eens! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?