Crème van rood fruit

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was het fruit. Verhit de Solo in een hete pan en bak al het rode fruit gedurende 12 minuten aan.
  2. Meng de suiker met de eierdooiers. Voeg aan dit mengsel de Solo Crèmefine Cuisine, de melk en de vanillesuiker toe. Meng goed.
  3. Leg het gebakken fruit op de bodem van de schaaltjes. Giet de crème erover. Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

Tip

Tips van Gaëtan Versier deze crème met wat vers rood fruit. Ook enkele verse muntblaadjes helpen om het geheel mooi af te maken. Er bestaat ook een crème brûlée versie van dit recept! Het volstaat om de oven voor te verwarmen op 130°C, het fruit op de bodem van ovenschaaltjes te leggen, de crème erover te gieten en gedurende 40 minuten te bakken. Laat vervolgens afkoelen. Besprenkel elk schaaltje, vlak voor het opdienen, met wat bruine suiker en laat dit gedurende enkele minuten karameliseren onder de grill (kan ook met een brandertje). Serveer onmiddellijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?