Recept 05 (0 stemmen)

Crème caramel

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe 6 eetlepels water, het citroensap en de helft van de suiker in een steelpan en verhit al roerend tot er een lichtbruine siroop (caramel) gevormd is.
  2. Giet deze caramel in een vuurvaste schaal van circa 1,5 liter inhoud en laat afkoelen.
  3. Verwarm de melk in een kookpot tot net onder het kookpunt en roer er de vanillesuiker onder.
  4. Haal van het vuur en zet een deksel op de pot zodat het warm blijft, maar roer regelmatig om zodat er geen velletje op melk komt.
  5. Breek de eieren in een kom en klop er de rest van de suiker bij, klop minstens 2 minuten.
  6. Klop dit mengsel door de warme melk.
  7. Verwarm de oven voor op 160°.
  8. Giet de crème op de caramel in de vuurvaste schaal en zet gedurende 1 uur in de oven, liefst in een grotere schaal gevuld met water, bain-marie.
  9. Prik na 45 minuten met een mes in de crème, de crème is gaar als het mes er droog uitkomt.
  10. Laat op een koele (koelkast of...) afkoelen tot hij opgediend moet worden.
  11. Haal uit de koelkast en dompel de bodem van de schaal in een zeer heet waterbad zodat de caramel smelt en dus gemakkelijk loskomt.
  12. Snijd de randen van de crème los met een mes.
  13. Leg een ondiepe maar grotere schaal op de schaal van de crème caramel en draai de schaal in een vloeiende beweging om.
  14. Lekker met een glaasje bubbels.
  15. Opgelet met spatten van de hete caramel, veroorzaakt ernstige brandwonden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie