Recept 45**** (1 stem)

crème brulée van eendelever

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 150 gr rauwe eenden- of ganzenlever ( foie gras)
  2. 6 eierdooiers
  3. 50 cl room
  4. 30 gr boter
  5. 50 gr gedroogde en verkruimelde hazelnoten
  6. 1 koffielepel bruine suiker
  7. zout
  8. zwarte peper
  9. 6 individuele ovenschoteltjes
  10. een grote ovenschotel die als warmwaterbad kan dienen voor de 6 kleine schotels
  11. elektrische staafmixer
  12. Bereiding
  13. Verwarm de oven op 160°.
  14. Snij de lever in kleine stukjes en mix deze met de room met een staafmixer.
  15. Als je een glade en homogene mousse hebt, mix je er geleidelijk aan de eierdooiers bij. Kruid met peper en zout.
  16. Beboter individuele ovenschoteltjes en giet er de mousse in.
  17. Zet de schoteltjes in een warmwaterbad (bain-marie). Zet dit bad in de oven gedurende 1 uur.
  18. Haal de schoteltjes uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze gedurende 1 u 30 in de koelkast plaatst.
  19. Meng de fijngestampte hazelnoten met de bruine suiker.
  20. Zet de ovengrill aan.
  21. Haal de schoteltjes uit de koelkast, strooi er de noten-suiker mix over.
  22. Zet de schoteltjes onder de grill gedurende 30 seconden zodat de suiker karameliseerd is.
  23. Onmiddellijk opdienen.
  24. Suggesties
  25. Serveer er een rucola salade met een vinaigrette met notenolie bij.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door corné_2 op 11 mei 2015 om 11u06

Lekker,maar zeer zwaar!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?