Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g Rabarber
- 2,5 dl Room
- 2,5 dl Halfvolle melk
- 5 Eierdooiers
- 75 g witte chocolade
- 60 g Suiker
- 4 eetlepel Rietsuiker
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze
- Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
- Klop de eierdooiers los met een vork.
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten.
- Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt. Verwijder het vanillestokje .
- Klop ondertussen de eierdooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.
- Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eierdooiers.
- Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er de mengeling over.
- Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes.
- Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en zet 40 a 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
- Bestrooi net voor serveren met de rietsuiker en zet 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekarameliseerd is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?