Recept 45**** (7 stemmen)

Crème brûlée met peperkoek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
80 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit met de punt van een mes.
  2. Breng de light room en een scheutje Solo Vloeibaar in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes. Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.
  3. Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
  4. Mix de peperkoek en voeg toe. Doe het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen.
  5. Strooi er de bruine suiker over en laat 1 minuut kleuren onder de grill.
  6. Laat de crème brûlée 20 minuten afkoelen voor het opdienen. Anders is het Catalaanse crème.
Tip

Waarom niet eens deze food pairing met Lipton Mandarin Orange Tea uitproberen? De subtiele citrussmaak harmonieert perfect met de intense zoetheid van karamel en het kruidige van de peperkoek.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door hildeDP op 10 maart 2014 om 14u47

Super!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?