Ingrediënten voor 4 personen
- 188 g melk
- 112 g suiker
- 1 vanillestokje
- 12 g suiker
- 62 g volle room
- 2 eierdooiers
- 20 g vanillepoeder
- 240 g boter op kamertemperatuur
Bereidingswijze
- Breng de melk, de 112g suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook.
- Klop de 12g suiker samen met de room, de eidooiers en de vanillepoeder op.
- Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet wat kokende melk bij het koude mengsel.
- Doe het hele beslag bij de warme melk en blijf kloppen tot een dikke room ontstaat.
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter geleidelijk aan toe, roer hierbij goed!
- Giet het mengsel direct in een koude kom en dek af met folie. Laat afkoelen in de koelkast.
Tip
De boter moet op kamertemperatuur zijn.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?