Crema con funghi porcini (paddestoelensoep)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 25 g boter of margarine
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 1 teentje knoflook
  5. 100 g grotchampignons, in plakjes
  6. 100 g Italiaanse boleten (paddestoelen), in plakjes
  7. 100 g oesterzwammen, in reepjes
  8. 100 g shii-take, in plakjes
  9. zout, peper
  10. 1 dl droge witte wijn
  11. 1 l groente- of kippebouillon
  12. 1/4 l slagroom
  13. Bereiding:
  14. In een braadpan de boter verhitten en de ui en het uitgeperste teentje knoflook ± 3 minuten zachtjes bakken. De paddestoelen toevoegen.
  15. Op laag vuur al omscheppend ± 7 minuten bakken. De wijn toevoegen.
  16. Blijven bakken tot het vocht is verdampt.
  17. De bouillon en de slagroom toevoegen en de soep nog ± 15 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?