** 3 staal ringen van 8 cm in diameter en 4cm hoogte.
Bereidingswijze
Voorbereiding aubergine's
a) Snij 2 aubergine's op lange, ovale, wijze in 3cm sneden
b) Snij 1 aubergine op korte, ronde, wijze ood in 3cm sneden. Bewaar 6 rondjes van 8 cm diameter
c) Leg al de aubergine's op een houten snijbord en besprooi ze met een beetje zout. Laat ze op kamertemperatuur rusten.
d) Na minstens 15 minuten worden er water op de aubergine's gevormd. Met keukenpapier, neemt dit weg.
e) Verwarm een grill en zet de aubergine's in een ovenschotel.
f) Spreid olijfolie op de aubegine's OVERAL en vervolgens met zout en peper besprooien.
g) Grill de aubergine's 8-10 minuten.
Voorbereiding Crab
a) Krak de krabschillen met een dikke mes of metale schilkraker.
b) Bewaar het krabvlees van uit de krab "armen"
c) Bewaar 6 half-gekrakte potten voor de versiering.
Jambalaya
a) Kook de rijst in een pot met heet, gezouten water.
b) Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur. Voeg de look, boter, pijpajuin, groene paprika en selder toe. Kook deze 6-8 minuten of tot het selder malse wordt.
c) Voeg het krabvlees en tomatenpuree toe.
d) Breng met zout, peper en Creolse kruiden naar smaak.
Presentatie
a) Snij de ovale aubergine op de lange kant.
b) Plaats één van de staal ringen op één bord.
c) In één van de staal ringen, plak een stud van de gegrilde/gesneden aubergine in de ring. Gebruik meer gegrilde aubergine totdat de binnenzijde van de staal ring opgevuld is met, meestal, één laag gegrilde/gesneden aubergine.
d) Vul eerst half van de ring met de witte rijst (druk het rijst in de ring neer)...dan de rest met de krab jambalaya (druk de jambalaya in de ring neer).
e) Gebruik de ronde aubergine als "deksel" zodra de ring opgevuld is.
f) Neem VOORZICHTIG en LANGZAAM de ring naar boven. De olijfolie laat de ring gemakkelijk loskomen.
g) Gebruik de half gekrakte krabpot als versiering.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?