Couscoussalade

Zin in een simpele couscoussalade met amandelen? Probeer dan dit recept: je kan het eten als volwaardige maaltijd, maar net zo goed als bijgerecht.

Bereidingswijze

  1. Breng 3,5 dl water aan de kook met 1 theelepel zout. Neem de pan van het vuur. Strooi de couscous in het water en laat 2 à 3 minuten wellen. Voeg de solo vloeibaar toe, zet het vuur laag en roer de couscous 3 minuten met een vork los. Laat afkoelen. Hak de kruiden fijn, snijd de lente-ui in ringetjes en de tomaatjes in vieren. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en snijd de peper in ragfijne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Meng de couscous met de peper, komkommer en lente-ui. Meng dan de kruiden en de tomaat erdoor. Laat de amandelen kleuren in een droge pan. Laat ze kort uitdampen, hak ze grof en strooi ze over de salade. Serveer de salade koud.

Tip

Maak je deze couscoussalade met amandelen, zorg dan dat de pot couscous volledig is afgedekt, zodat de korrels goed kunnen wellen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?