Couscous van lamspiesjes met pruimen

Superverrassend, deze couscous met lamspiesjes en pruimen. En helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Een goede keuze voor vanavond!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de 4 kruiden, de tijm, een beetje zout en de Solo Vloeibaar in een schotel of een plastic pot. Voeg er de blokjes lamsvlees aan toe, meng alles goed dooreen, dek de schotel af met folie of sluit de pot en laat het mengsel 1 uur tot 1 nacht marineren.
  2. Later of de volgende dag haal je de pitten uit de pruimen, schuif je de stukjes vlees op spiesjes, afgewisseld met pruimen die met de marinade werden bestreken. Laat de spiesjes 2 minuten aan elke kant bakken op de barbecue of op een witgloeiend voorverwarmde gietijzeren plaat.
  3. Schil de jonge uien en snij ze fijn. Giet de marinade in een kookpotje, voeg er de jonge uien aan toe en verwarm het geheel. Voeg er het citroensap aan toe, meng en neem de pot haast onmiddellijk daarna van het vuur.
  4. Maak de couscouskorrels klaar zoals aangegeven op de verpakking, rooster de amandelen in een witgloeiende pan en meng ze onder de warme couscous. Dien de spiesjes op met het mengsel van couscouskorrels en amandelen en overgiet alles met een scheutje marinadesaus.

Tip

Wil je nog meer smaak geven aan je couscous met lamspiesjes en pruimen? Voeg dan een bouillonblokje toe wanneer je de couscous kookt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?