Couscous van de fakir
Deze couscous van de fakir komt recht uit het Oosten, precies zoals de locals het maken. Een eenvoudig gerecht dat niet zal teleurstellen.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr sperziebonen
- 300 gr couscous
- 2 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 450 gr mager rundergehakt
- 2 zoete puntpaprika's, in stukjes
Bereidingswijze
- - verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min beetgaar - bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen - rooster de pijnboompitten 2 min in een pan zonder olie of boter, laat afkoelen op een bordje - verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min, voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin - voeg de paprika's toe aan het gehakt, breng op smaak met peper en zout - meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel - verdeel de couscous over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten Lekker met fijngesneden verse munt.
Tip
Maak je couscous van de fakir, zorg dan dat de pot couscous volledig is afgedekt, zodat de korrels goed kunnen wellen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?